CEL MAI BUN PREPARAT PREGĂTIT DE ELEVII
Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”
Elevii Colegiului Economic„ Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia s-au întrecut în pregătirea preparatelor din carne de porc și pește prin participarea la un concurs profesional denumit „Azi elev-Mâine Masterchef”.Concursul culinar s-a desfășurat prin proiectul „Azi elev, mâine angajat”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.Axa prioritara 6: Educatie si competente.Obiectivul tematic 10: Efectuarea de investiții în domeniul educației, al formării și al formării profesionale în vederea dobândirii de competențe și a învățării pe tot parcursul vieții . Contract: POCU/633/6/14/132931
Concursul a avut un scop ambițios, vizând redescoperirea și promovarea rețetelor tradiționale ale bucătăriei românești și cultivarea spiritului competițional prin valorizarea specializărilor de bucătar și ospătari 50 elevi ai Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” au participat la etapa de preselecție a concursului „Azi elev-mâine Masterchef” demonstrându-și abilitățile și deprinderile formate pe parcursul stagiilor de pregătire practică țintind la calificarea din etapa finală a concursului. În echipe de câte 2 au pregătit Păstrăv umplut, sos de legume și cartofi gratinați iar ca desert Profiterol cu cremă de vanilie
S-au calificat pentru etapa finală a concursului 5 echipe a câte 2 elevi care au pregătit câte un preparat de bază și un desert, în baza de practică a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marțian”, miercuri 02 Iunie 2021
Echipele finaliste au fost:
- Breazu Andrada și Clamba Vasile care au pregătit Păstrăv umplut, sos de legume și cartofi gratinați, Profiterol cu cremă de vanilie,
- Boțan Iulian cu Cernat Delia care au pregătit Medalion de porc cu sos picant și Papanași,
- Lazăr Luiza cu Râșniță Flavius care au pregătit Carne de porc în crustă și Tartă cu cremă de lămîie și fructe,
- Belei Iulia cu Polgar Maria care au pregătit File de șalău gratinat cu pireu de cartofi și ciuperci,
- Onilă Florina cu Pâclișan Rebeca care au pregătit Somon file cu legume și sos olandez și Budincă cu brânză de vaci.
Juriului a fost format din profesioniștii:
- Chef Giovanni Buzgure ( Hotel Cetate), Chezan Tudor (bucătar în cadrul Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”)
Echipa câștigătoare a fost formată din elevii: Cernat Delia și Boțan Iulian care au pregătit Medalion de porc cu sos picant și Papanași
Felicitări învingătorilor, celorlalți elevi premiați și profesorilor care i-au pregătit.