PROIECT REGIONAL DE EDUCAȚIE EXTRAȘCOLARĂ ÎNSCRIS ÎN ANEXA 3_OME_3026/14.01.2025, POZITIA 13 „Din ȘCOALĂ spre REALITATE- prin firma de exercițiu”
CAROLINA BIZFEST: TÂRGUL FIRMELOR DE EXERCIȚIU DE LA ALBA IULIA”, EDIȚIA V -2025
1.1. Afiş – Târgul firmelor de exerciţiu „Carolina Bizfest”
1.2. Regulament General – Proiect Naţional
1.3. Acord parteneriat
1.4. Formular înscriere ( Înregistrarea participării la târg se face în perioada 1-30 aprilie 2025 )
Transmiterea materialelor (1-30 aprilie 2025): tfe.albacarolina@gmail.com.
Desfășurare târg-participare directă: 23 mai 2025, Alba Iulia.
Persoană de contact: profesor, Cucea Ramona (ramona.cucea@gmail.com)
2.1. Regulament Design Antreprenorial
2.2. Formular înscriere ( Înscrierea participării la concurs precum și transmiterea lucrărilor se va realiza în perioada 1- 25 aprilie 2025 )
Persoana de contact: prof. Dogaru Simona (bonizss@gmail.com).
1.1. Afiş – Târgul firmelor de exerciţiu „Carolina Bizfest”
1.2. Regulament „Carolina Bizfest” Târgul Firmelor de Exercițiu de la Alba Iulia ediția IV-2024
1.3. Acord parteneriat
1.4. Formular înscriere la Târgul Firmelor de Exercițiu de la Alba Iulia, ediția IV-2024
Rezultatele competiţiei „Carolina Bizfest” Târgul Firmelor de Exercițiu (participare directă)
Rezultatele competiţiei „Carolina Bizfest” Târgul Firmelor de Exercițiu (participare indirectă)
Educația pentru valori sau formarea caracterului constituie prin excelență un domeniu care necesită o abordare cross-curriculară. Educația pentru valori trebuie să ofere elevilor un set de valori și reperere axiologice general umane pentru ca după aceea să-i poată pune în situația de a decide care sunt valorile acceptabile, soluțiile dilemelor moral-comportamentale dizerabile.
Scopul proiectului
Proiectul urmărește îmbunătățirea competențelor socio-emoționale, competențelor relaționare, competențelor comunicării verbale și nonverbale, stimularea creativității prin asimilarea modelului comportamental de bun caracter în practicile educative cu elevii, stimularea implicării voluntare a elevilor în activități recreativ-instructive cu promovarea și valorizarea potențialului individual și de grup a acestora, precum și însușirea pe termen scurt și lung a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber în mod plăcut și util
Activitățile proiectului
Proiectul invită prin activitățile sale, elevii și profesorii care conștientizează necesitatea unei cunoașteri autentice a lumii și a sinelui, să se prindă în mirajul perceperii proprii, a lumii și interiorizării valorilor. Tematica activităților educative este așezată sub semnul educației pentru valori autentice. Fiecărei luni calendaristice i se atribuie o valoare generatoare de comportamente și atitudini.
Obiectivele proiectului
. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Activități desfășurate la nivelul Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia
Ianuarie 2019 – DREPTATE
Februarie 2019 – TOLERANȚĂ
Martie 2019 – VIRTUTE
Aprilie 2019 – PUNCTUALITATE
Mai 2019 – RESPECT
Rezultate proiect
Rolul patrimoniului romanesc in consolidarea identitatii europene
Sub egida Biroului de Informare al Parlamentului European in Romania si Ministerul Educatiei Nationale se va desfasura concursul EUROSCOLA, editia 2017-2018 sub titlul generic Rolul patrimoniului romanesc in consolidarea identitatii europene
Colegiul Economic Dionisie Pop Martian Alba Iulia va participa la concurs cu proiectul
Cetatea Bastionara Alba Carolina
Obiectivul proiectului
Obiectivul proiectului consta in reliefarea rolului Cetății Bastionare Alba Carolina, ca și patrimoniu cultural, în promovarea diversității culturale, a dialogului intercultural și a coeziunii sociale, în dezvoltarea locală și regională dar și în relațiile externe ale Uniunii. De asemenea se dorește conștientizarea și responsabilizarea elevilor cât și a publicului cu privire la patrimoniul local, la rolul acestuia în promovarea diversității culturale la nivel european cât și la conservarea lui pentru generațiile viitoare.
Stadiile proiectului
Echipa proiectului Profesori coordonatori: Cacovean Simona, Cetean Emil
Elevi:
|
|
|
Cercetarea cu tema ”CONSIDERAȚII PRIVIND OPORTUNITATEA AMENAJĂRII UNUI AQUALAND ÎN MUNICIPIUL ALBA IULIA” s-a desfășurat în perioada octombrie 2017- februarie 2018, având ca partener Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, și reprezintă un studiu de oportunitate plecând de la ideea Primăriei Alba Iulia de a construi un aqualand în oraș. Abordarea temei poate fi și de natura unei cercetări de marketing prin metodele utilizate, prin obiectivele stabilite și prin rezulatele obținute.
Metoda de cercetare
Metoda de cercetare folosită a fost ancheta pe bază de chestionar realizat cu ajutorul platformei GoogleDocs, care a permis apoi interpretarea rezultatelor, realizarea graficelor și efectuarea unor corelații. Pentru a afla părerea liceenilor din Alba Iulia, am apelat la un chestionar on – line care conține 19 intrebări, de tip închis, de tip deschis, de control etc, stabilite împreună cu specialiști ai Universității ,,1 Decembrie 1918”. Chestionarele au fost trimise unui număr de 206 elevi din clasele IX-XII ai liceelor din oraș cu vârste cuprinse între 15-19 ani, cu domiciliul în mediul urban și rural, prin intermediul e-mailul, am primit 159 răspunsuri valide iar rezultatele cercetării s-au bazat pe aceste răspunsuri.
Obiectivele proiectului
O1. amplasarea optimă a acestui obiectiv în interiorul orașului,
O2. disponibilitățile financiare ce pot fi consumate într-o astfel de locație,
O3. timpul alocat frecventării aqualandului într-o săptămână,
O4. timpul efectiv petrecut într-o zi, într-o astfel de locație,
O5. avantajele și dezavantajele ce decurg din existența unui astfel de complex în interiorul orașului.
Concluziile proiectului
Scopul proiectului
Scopul acestui studiu de oportunitate a fost acela de a afla opinia unui segment de consumatori ( populația școlară din oraș ) cu privire la oportunitatea realizării unui complex de agrement de tip aqualand în orașul Alba Iulia
Rezultatele cercetării au fost aduse și la cunoștința oficialităților Primăriei din Alba Iulia, au fost prezentate în cadrul unei comunicări la Conferința Naționala de Geografie din 01.06.2018, Alba Iulia și la Simpozionul Național ”Geografia spațiului etnocultural românesc” – Orăștie, 20.10.2018
Anexe