Comme des Robinsons

03.09.2016

Asemenea celebrului personaj, Robinson Crusoe, toate grupele, constituite în fiecare ţară (Franţa, Italia, Tunisia şi România), care au participat la proiect, au eşuat pe o insulă pustie, ca urmare a unui naufragiu. Fiecare a trebuit să înveţe să supravieţuiască, să-şi schimbe meseria, să descopere un nou mod de viaţă şi să înţeleagă că întotdeauna există o soluţie pentru rezolvarea unei probleme, chiar dacă aceasta este cea a naufragiaţilor (imigranţilor) din zilele noastre. Cele două grupe cu elevi din liceul nostru au fost îndrumate de prof. Cristina Toth şi prof. Daniela Crişan. Proiectul a primit certificatul national de calitate iar produsul final, un videoclip, va fi prezentat la concursul Made for Europe din luna martie, 2018.

A la recherche de notre histoire

22.09.2015

Alături de profesori şi elevi din Franţa, Germania, Italia şi Irlanda, elevii clasei a IX-a E au pornit să descopere diversitatea lingvistică din sala de clasă şi din Europa. Au făcut cercetări pe internet şi în propria familie pentru a înţelege mai uşor istoria recentă a ţării noastre şi a ţărilor partenere în proiect, sub aspect geografic, istoric şi lingvistic. Produsul final al proiectului, a fost prezentat la concursul Made for Europe (2017), unde eleva Bolea Anastasia din clasa a X-a E a obţinut locul al III-lea. Elevii au fost coordonaţi de prof. Cristina Toth şi prof. Daniela Crişan.

Je viens d’un pays européen

19.10.2014

Proiect derulat în anul şcolar 2014-2015 cu parteneri din Spania şi Portugalia. Două grupe de elevi din clasa a IX-a E, coordonate de prof. Mihaela Stanciu şi prof. Daniela Crişan au pus în valoare frumuseţile regiunii în care trăim, Transilvania. Produsul final, o prezentare PPT, a fost prezentat la concursul Made for Europe (2016), unde eleva David Larisa (clasa a X-a E) a obţinut locul al II-doilea pe judeţ. Acelaşi proiect a constituit punctul de plecare pentru lucrarea «Fac parte dintr-un proiect eTwinning», prezentată de eleva Iuonaş Alina (clasa a IX-a E), la simpozionul naţional de la Galaţi (2015), «Etwinning – o comunitate de învăţare», unde a obţinut locul al doilea. Proiectul a fost prezentat în cadrul Cercului pedagogic din 29 aprilie 2015, de către elevii David Larisa şi Mocan Adrian, din clasa a IX-a E.